Onze nieuwe tuin!
11 juli 2020
Handen wassen
14 juli 2020

Gezonde Kinderopvang

De gezondheid van jonge kinderen bevorderen heeft voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan. (On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ze kunnen langer en beter participeren in de maatschappij.

Daarom vinden ook wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de gezondheid van jonge kinderen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen hebben wij er voor gekozen om één van onze medewerkers op te laten leiden tot trainer gezonde kinderopvang. Zo kan zij ook onze andere collega’s coachen en trainen zodat iedereen hun steentje bij kan dragen in het ontwikkelen van een gezonde kinderopvang!

In schooljaar 2020-2021 zullen daarom alle medewerkers een training Gezonde Kinderopvang volgen en zullen we stapsgewijs onze werkwijze gaan uitbreiden zodat we nog gezonde keuzes voor de kinderen kunnen maken.

Want elk kind verdient een gezonde start!

Aanmelden