De wereld rond
11 juli 2020

Buitengewoon

Tijdens de zomervakantie willen wij van start gaan met ‘Buitengewoon’, maar wat is dat? Zoals het woord het zegt, gewoon buiten. Onze dag doorbrengen buiten in de natuur.

Waarom buiten in de natuur zo belangrijk is voor onze kinderen:
Het percentage van kinderen dat meer binnen, dan buiten speelt, blijft helaas flink stijgen. Zo ook het percentage van de kinderen die te weinig lichamelijke beweging krijgen op een dag. Dat betekend dat kinderen tegenwoordig sneller kans hebben op problemen in de mentale en fysieke gezondheid.
Hier willen wij als kinderdagverblijf graag verandering in brengen!

Hoe we dat gaan doen?!
Het kinderdagverblijf een dag(deel) naar buiten verplaatsen! In de ochtenden eten we ons fruit zoals gewoonlijk in de kring, maar dan buiten. Smeren we buiten onze boterhammen en bieden we activiteiten aan die we normaal gesproken ook binnen zouden doen. Hier zitten natuurlijk ook extra buiten activiteiten bij. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen, die tussen de ‘lessen’ en activiteiten door bewegen, meer onthouden en oppikken. Vooral buiten! Daarbij komend is het ook nog eens erg gezond. Dit geld natuurlijk hetzelfde voor het middag ritueel. Slapen gebeurd gewoon binnen in de eigen bedjes.

Aanmelden